Eksteriørmaling

Vi er stolte over vårt utvalg innen utendørsmaling som holder år etter år.

​Når du velger eksteriørmaling er det andre kriterier å vektlegge enn ved valg av interiørmaling.

​Malingen du bruker utendørs skal ikke bare dekke godt, men den skal også beskytte mot vær og vind. Samtidig skal den gi det personlige preget som du er ute etter.

Når du velger hva du skal bruke utendørs står du ofte ovenfor tre valg:

beis – dekkbeis – maling

Når du skal velge mellom disse er det et spørsmål om hvilken finish du liker best, hvor ofte du vil drive vedlikehold og beskyttelse mot lysnedbryting og fukt.

Beis trenger inn i treverket og lar treverkets struktur skinne gjennom. De fleste typer beis er lette å påføre. Beisen er tynn og svakt pigmentert. Dette gjør at man må påberegne noe mer vedlikeholdsarbeid.

Dekkbeis kan ses på som en mellomting mellom beis og maling. Treverket er fortsatt godt synlig, men dekkbeisen har bedre beskyttelse mot lysnedbryting enn beis. Det kan derfor gå lenger tid mellom hver påføring. Ved gjentatte påføringer vil dekkbeisen se mer og mer ut som maling.

Maling er valget for deg som vil ha lengst mulig intervall mellom hvert vedlikehold. Malingen danner en hinne på veggen som er svært motstandsdyktig mot både fukt og lysnedbryting. Ulempen er at man må skrape veggen før neste påføring dersom malingen har begynt å flasse. Dette problemet er ikke like stort i dag som før, da det finnes malinger som er laget spesielt for å slites uten å flasse mye.

Vi har malingen du trenger til treveggen, grunnmuren eller vinduskarmen. Kom innom Fix Tønsberg for å se alle mulighetene!

La oss hjelpe deg med å finne riktig maling, terrassebeis eller treolje – vi fører merkevarene Jotun og Gjøco.

Beis

Dekkbeis

Fasade

Olje

Tak

Vindu og dør

Herdeplast

Vedlikehold og rens